Stan & Co Zeist

Deze eerste Hotspot blog begin ik in het dorp waar ik ben opgegroeid, Zeist bij Stan & Co.

IMG_9762[1]

Zeist wordt steeds hipper en er komen steeds meer leuke plekjes om te eten, zoals Stan&Co. Echt iets wat Zeist nodig heeft, ik denk dat dit een goede aanwinst is voor het dorp.

Stan & Co Zeist zal vandaag 6 juli officieel haar deuren openen. Ik ben al bij de eerste try out dag geweest afgelopen dinsdag avond 3 juli. Er waren 3, 4 en 5 juli try out dagen zodat het personeel ingewerkt kon worden. Personeel van andere locaties uit hun restaurant keten zijn hier deze dagen aan het werk om het personeel goed op te leiden.

Wat een prachtige zaak, binnen kijk je je ogen uit naar wat er teStan 2 zien is. Er is echt op elk klein detail gelet. Zo heeft de dj ook een prachtig ontwerp gemaakt voor zijn tafel. Echt prachtige art met de hand gemaakt. Buiten hebben zij een prachtig groot terras, waar wij zijn gaan zitten.

Voorheen was ik al vaker bij Stan & Co in Utrecht geweest voor hun beroemde Gin Tonic variaties. Gegeten had ik nog niet bij hun.

IMG_9752[1]

 

Binnen trok veel mijn aandacht, maar vooral de gebakjes. Ik hou erg veel van taart. Helaas heb ik sinds een jaartje een tarwe allergie en daardoor kan ik niet alle gebakjes eten. Het viel mij dan ook op dat er voor mij niks tussen zou zitten. Hierdoor kwam ik wel met de projectleider van deze locatie in gesprek.

Hij gaf aan dat hij hier Stan & Co in Zeist aan het opzetten is en het restaurant onderdeel is van een restaurant keten. In Utrecht is Stan & Co gestart, gevolgd door de locatie in Arnhem en nu dan ook in Zeist. Nog meer goed nieuws er komt nog meer uitbreiding.

Zo wist hij mij te vertellen dat zij ook met een locatie in Den Haag en vervolgens in Amsterdam bezig zijn. Wat goed om te horen dat Stan & Co zo in ontwikkeling is. Hij gaf aan dat zij wel bezig zijn met ervoor zorgen dat er ook tarwe vrije gebakjes komen, dus goed nieuws voor mijn volgend bezoek.

Vandaag kozen wij voor de Bietencarpacio, Green salad en de Chicken salad. Wat een heerlijke gerechten, je proeft ook echt goed de natuurlijke smaak van de groente. Het is voor mij altijd belangrijk om nog de groente te proeven en dat was bij deze gerechten erg goed.

Bietencarpaccio had een dressing van sjalotjes, wat ik nog niet eerder op had. Deze had weinig smaak maar was toch een goede toevoeging aan het recept. Erg leuk hoe de geitenkaas als crème erop was geserveerd.

Green salad was een heerlijk frisse salade, deze vond ik toch wel het lekkerst van alles. De smaak van heerlijke groente gecombineerd met een frisse limoen dressing.

Chicken salad was ook goed van smaak, maar had wel echt een dressing nodig over de kip. De kip was iets aan de droge kant. Ik kon wegens mijn allergie de sojadressing er niet bijnemen, dus ik koos ervoor om wat van de limoendressing van de Green salad erbij te doen. Dit was een goede combinatie en erg lekker.

Stan 1

Wij hebben heerlijk gegeten bij Stan & Co en gingen met een heerlijk enthousiast gevoel naar huis. Ik raad jullie allemaal aan naar Zeist af te reizen en Stan & Co uit te proberen. Zowel de omgeving als het eten is een echte ervaring!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *