Bananenbrood met Chocola en Dadels (Vegan)

Dit gerecht kan je als heerlijk ontbijt nemen, maar ook erg handig als tussendoortje. Ben je de hele dag aan het werk en heb jij rond 11:00 uur en rond 15:00 uur zin in een snack, neem dan een heerlijk stukje bananenbrood.

 

Ingrediënten

  • 1                 Banaan
  • 50 gr         Amandelmeel
  • 150 gr       Boekweitmeel
  • 100 ml      Water
  • 50 ml        Havermelk
  • 1 tl             Chiazaad met 8 tl Water
  • 1 tl             Zuiveringszout
  • 80 gr        Chocola (liefst zo puur mogelijk, boven de 85%)
  • 4                Medjoul Dadels

 

Bereiding

Doe de chiazaad met het water in een kommetje en laat deze staan

Stop de bananen in een blender/keukenmachine en meng hem tot een puree

Voeg de amandelmeel, boekweitmeel, water, havermelk, zuiveringszout en chiazaad toe en zet de blender/keukenmachine weer aan. Als het mengsel goed gemixt is zet hem dan uit. Snij de dadels in kleine stukjes en breek de chocola. Voeg dan 3 dadels toe en ongeveer 60 gram chocola en zet de machine nog even aan zodat deze er goed door gemixt worden

Stop het mengsel in een bakvorm

Rasp de overige chocola en leg deze samen met de laatste stukjes dadel over de bovenkant van de cake

Zet het bananenbrood 40 minuten in de oven, laat hem daarna nog 10 minuten afkoelen en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *