Curcuma Gouda

Vrijdag 13 juli bezocht ik Curcuma in Gouda.

Annelies van GezondGenoeg had mij meegevraagd, helaas kon zij op deze dag zelf onverwachts niet aanwezig zijn. Vandaar dat ik samen met een vriendin, Tessa, bij Curcuma ben langs gegaan. Ik heb zelf een tarwe allergie, dus het is fijn als er iemand mee is die dat wel kan eten. Meestal bezoek ik wel zaakjes waar dit geen probleem is, maar toch is het fijn als er iemand bij is die dan wel bepaalde gerechten kan eten.

De zaak zit in een gezellige oude winkelstraat in Gouda. De inrichting trekt gelijk je aandacht als je binnen loopt. Wat een prachtige zaak. Zie hieronder een aantal foto’s om een impressie te krijgen.

 

Wij werden ontvangen door Birgit Fijen de eigenaresse.

Op de dag van ons bezoek was het lekker zonnig, wij kozen voor een verfrissend drankje. Tessa koos voor een appel en zwarte bessensap. Deze was heerlijk verfrissend. Zelf koos ik voor een drankje van Sapje. Ik had de heerlijke zomereditie met watermeloen, komkommer, kokoswater, venkel, citroen, granaatappel, framboos, rabarber en munt.

In de vitrine stonden kleurrijke taartjes, creaties van HolyNut. De taartjes van hun had ik nog niet eerder gegeten, dus wij mochten er twee samen uitproberen. Wij kregen een Key Lime taartje en Mango Lime Coconut. Beide erg lekker. De Mango Lime Coconut variant was erg romig en de kokos was goed te proeven. De Key Lime was heerlijk fris van smaak. In de bodem zat sesampasta, dit gaf een verassende lekkere bite.

Curcuma maakt zelf gebak, dit verschilt per week. Zij serveren verschillende creaties cakes en taarten. Het assortiment hiervan is afhankelijk van de vraag van bezoekers. Goed om te horen dat zij goed inspelen op de vraag van klanten.

Birgit kwam even bij ons zitten en gaf ons uitleg over hun menu.

Hun curcuma komt terug in de curcuma latte die zij op hun eigen manier samenstellen. Mocht je een allergie voor koemelk hebben, dan heeft Curcumma genoeg alternatieven. Zij serveren amandel, haver, kokos en sojamelk.

Birgit laat zich inspireren door online blogs, de gerechten maakt zij dan eigen.

Curcuma serveert alles biologisch. Een leuk weetje is dat zout niet biologisch te verkrijgen is, omdat zout uit de zee komt.

Voor de drankjes werken zij samen met merken zoals Charitea, Earth water, Lemonaid, de Olmenhorst en Sapje. Bier en wijn worden ook geserveerd. De bier komt van Budels Bio.

Op hun krijtbord staan iedere week andere gerechten, hier staat altijd een salade, een soep en een special. De gerechten op het krijtbord zijn altijd gluten vrij. Er zijn dan ook een hoop vaste klanten die altijd direct naar het krijtbord lopen en daar hun keuze uit maken.

Voorheen zat er curcumma in hun hummus, maar daar is sinds deze week vervangen door een zomer editie met verfrissende citroen. Hun Falafel wafel is hun specialiteit en is ook erg populair gaf zij aan. Deze gaat er vanaf volgende week uit, dan zal er een zomer menu komen.
Wij kregen geen gerechten om te proeven. Toch vond ik dat wij wel haar beroemde wafel moesten proberen, dus kozen wij ervoor deze te bestellen. De wafel was lekker, maar wel echt een deegvariant. Persoonlijk mistte ik iets van smaak en was hij een beetje droog. De hummus vonden wij smaken als een standaard hummus, wij hebben de citroen niet veel geproefd. De groente en zoete aardappel waren lekker licht gekruid en gebakken.

Curcuma serveert ook een heerlijk broodje boerenkaas of geitenkaas. Deze kaas is biologisch en komt uit Krimpen a/d Waard. Daarop serveren zij een fruitcompote uit het seizoen. Nu hadden zij bijvoorbeeld rabarber en van de herfst cranberry.

Een hartige granola hebben zij ook op het menu staan, dit trok mijn interesse wel. Leuk om te horen dat zij op deze manier granola serveren.

Wij hebben een gezellige zonnige middag gehad en waren onder de indruk van sfeervolle inrichting. Dit zaakje is zeker het proberen waard als je een dagje in Gouda bent, maar ik zou er niet zo snel speciaal voor naar Gouda afreizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *