Garnalen met Groente

Heerlijke garnalen van de visboer is op zijn tijd erg lekker, met verse groente bereid wordt je bord een feestje.

 

Ingrediënten

  • 50 gr          Andijvie
  • 4                 Wortels
  • 1                  Zoete Aardappel
  • 6                 Garnalen
  • 1 handje    Pompoen en Zonnebloempitten
  • 1 scheutje  Amandel/Havermelk
  • 1 el              Water
  • 2 tl              Knoflookpoeder
  • Snufje        Peper en Zout

 

Bereiding

Maak de wortels en de zoete aardappel schoon. Laat de schil van de aardappel eromheen zitten

Snijdt de zoete aardappel in plakken, leg bakpapier op de bakplaat en vervolgens de zoete aardappels erop. Besprenkel deze met een beetje vocht. Doe ze ongeveer 30 minuten in de oven. Na 15 minuten sla je de plakjes om en houdt ze in de gaten

De wortels kook je ongeveer 15 minuten tot zij zacht zijn. Maak vervolgens een puree van de wortels en voeg er een scheutje amandelmelk/havermelk aan toe

Zet een bakpan op het vuur, voeg een eetlepel water aan toe. Leg de garnalen in de pan en kruid deze met de knoflookpoeder en peper en zout. Bak nu op redelijk hoog vuur de garnalen roze. Kijk uit niet te lang bakken, anders kan je ze niet goed pellen

Rooster de pompoen en zonnebloempitten even kort in een pan

Leg de rauwe andijvie op je bord, daarop de puree van wortels gevolgd door aan de zijkanten de zoete aardappels uit de oven. Leg vervolgens de Garnalen er nog bij en maakt het af met een handje pompoen en zonnebloempitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *