Zoete Aardappel als ontbijt

Zoete aardappel wordt vaak gegeten als een hartig gerechten. Je kan er ook een heerlijke brownie of pannenkoek van maken. Nu heb ik ervoor gekozen om de zoete aardappel uit de oven als ontbijt te verwerken.

Ingrediënten

  • 1                   Zoete aardappel
  • 1                   Banaan
  • 2 handjes   Blueberry
  • 1 handje     Pecannoten
  • 1 tl               Kaneel

Dressing:

  • 1 el              Zonnebloempasta
  • 1                   Medjoul dadel
  • 1 el              Water
  • 1 tl               Citroensap

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden

Was de zoete aardappel goed schoon, laat de schil erom. Prik met een vork gaatjes in de aardappel

Leg de aardappel er ongeveer 50 minuten in de oven. Houdt hem steeds even in de gaten, op het moment dat hij zacht is kan hij eruit

Als de zoete aardappel klaar is haal je hem uit de oven en maak je ondertussen de dressing.(hij is waarschijnlijk nog te warm om aan te raken)

Voeg voor de dressing alle ingrediënten bij elkaar en mix deze

Snij de zoete aardappel doormidden

Snij de banaan in kleine plakjes en leg deze eroverheen. Versier de aardappel en je bord verder met de blueberrys en pecanoten

Als laatste besprenkel je het geheel met de dressing en wat kaneel. Genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *