Over mij

Goed dat ik jouw interesse gewekt hebt en jij meer over goede voeding te weten wilt komen. Sinds 8 jaar woon ik in Rotterdam, daarvoor heb ik altijd in Zeist gewoond. Sinds een paar jaar ben ik veel met goede voeding bezig. Daardoor ben ik ook veel eigen creaties gaan uitwerken, deze creaties deel ik op Instagram. Mijn naam is Lisanne, maar veel mensen noemen mij Lis vandaar de naam Lislovesgoodfood.

Voorheen at ik zo een pak koekjes, zak chips en zak snoep weg alsof het niks was. Ik dronk zeker 2 liter cola en daarnaast nog drie koppen koffie of energiedrink. Als ik eraan terug denk schaam ik me gewoon, ik wist totaal niet wat ik at.

Op het moment dat ik ben gaan stoppen met cafeïne drinken, moest ik echt afkicken. Ik weet nog goed dat ik hier wel zeker een maand beroerd van ben geweest. Mijn suiker gebruik ben ik langzaam gaan afbouwen. Ik kreeg ook te maken met een tarwe allergie, hierdoor ben ik begonnen met bakken. Ik ben een echte snoepkont dus moest ik alternatieven vinden. Het werden wel steeds gezondere baksels en mijn lunch en avondeten ben ik ook gaan aanpassen.

Vriendinnen vinden het leuk om mijn baksels te proeven en te zien. Hierdoor ben ik op Instagram mijn gerechten gaan delen, dit was puur om gewoon met vrienden te delen. Uiteindelijk zijn meer mensen mij gaan volgen, maar ik zal verder geen aandacht besteden aan de hoeveelheid volgers die ik heb. Ik vind het belangrijk om degene die mij volgen steeds weer iets leuks te laten zien. Het inspireren van jullie is mijn doel!

Voor mij staan mijn baksels en de bezoekjes aan restaurants in het teken van goede voeding. Voeding die natuurlijk ingrediënten bezitten. Deze ingrediënten kan je lichaam goed gebruiken en ook goed afbreken. Wat je in je mond stopt is uiteindelijk wat jouw lichaam vormt.

Mij zul je geen geraffineerde suikers zien eten. Wel ben ik gek op bijvoorbeeld avocado’s of dadels. Ik let niet op koolhydraten of vetten, omdat ik wel gezonde koolhydraten en vetten eet. Deze zijn door het lichaam goed te verwerken, ook deze producten heeft je lichaam nodig. Over het algemeen eet ik veel vegan, maar niet volledig. Er zullen recepten zijn die volledig vegan zijn, maar ook zal je af en toe een eitje, stukje kaas of een visje voorbij zien komen.

Bakken en koken geeft mij rust en ik word er vrolijk van. Het geeft mij altijd weer voldoening om iets nieuws uit te proberen. Nieuwe producten test ik dan ook graag uit.

Wanneer ik uit eten ga vind ik het fascinerend om te zien hoeveel passie er voor eten is. Er komen steeds meer plekken waar restaurants laten zien hoe belangrijk zij het vinden om hun klanten goede gerechten te serveren.

Mijn bezoekjes zullen ook in het buitenland zijn, zo kan ik jullie tips meegeven voor op reis. Vaak als je een leuke stedentrip maakt eet je ergens een snelle hap tussendoor, maar eigenlijk is het heerlijk om even de rust te nemen om een goede maaltijd te eten. Daarna kan je vol energie weer doorgaan.

Via deze website wil ik wekelijks blogs gaan plaatsen. De ene keer zal ik een recept met jullie delen en een andere keer een interessante hotspots of een tof foodevent. Ik zal laten zien hoe heerlijk eten kan zijn met natuurlijke producten.